Wednesday, April 27, 2011

bebelanku................................


Salam sume..........
Korang sume sihat tak ???
Lau tak sihat tu cepat2 la makan ubat....nanti kalau melarat lagi susah......
ubat-ubatan....makan ek lau sakit...hehehe
 Aku sihat je kat sini... Alhamdulillah....kalau aku tak sihat tak de maknanye nak wat post baru ni...hehehehe
k...ari ni aku cam rase malas skit nak pikir...so aku tak wat lagi la post sal usrah yang aku janji kat korang tu.....sabar ek....
ari ni aku nak membebel je kot.........membebel pasal papepon...hehehe..tak de tujuan betol aku ni.....
weekend ni aku tak balik umah even cuti 3 ari sebab banyak sangat keje yang tak siap...tu tak campor ngan lecture note yang hampir 3 minggu aku tak study tu...huhuhu....masak aku...
so, aku terpaksalah habak kat mak aku nanti yang aku tak blik....cian plak kat mak aku coz aritu mak aku ade tepon n tanye “ tak nak balik ke??? Ari sabtu nak amik kakak kat UMP n jalan2 skali”....huhuhu....aku kalau boleh memang nak balik...nak2 bile nak gi jenjalan nih .....tapi nak wat camne.....dah banyak keje...lau tangguh kang 6t tak pasal2 mereng plak aku ni....hehehe...sabor ye mak....nanti orang balik lepas final exam...hehehe
nak balik umah...huhuhu..tapi ni bukan umah aku la..hehehe
k la.....aku nak cter sal tuan punye blog la ari ni coz tak de pape sangat nak cter dah....
tuan punye blog tu sape???....hehehe ....aku la tu.....meh la berkenalan ngan aku ari ni...
boleh tak ni ????....haa ?...boleh ???...orait...hehehehe
well, aku ni tak de pape yang special pon....cam korang gak...ade hidung satu, mata 2 bijik...kesimpulannya same je la cam korang....hehehe...
cume aku akui la yang aku ni agak bising n kadang2 tu riuh sana sini....n kalau korang perasan aku ni agak bising gak la ngan budak2 lelaki (bagi yang kenal aku la).....

aku tau perangai aku ni mungkin certain orang cakap “gedik r budak ni”...or  “menyampah tol dak ni”....tapi honestly aku memang agak susah nak buang certain perangai aku ni sebab mende ni memang dah sebati ngan diri aku dari kecik ag.....
kalau korang nak tau aku kecik2 dulu lagi dasyat.....dah la nakal.. bising  pulak tu..
n lau nak diikotkan kawan laki aku lebih kurang ramai je ngan kawan perempuan aku sebab mase kecik2 dlu jiran2 aku ramai laki n kalau main tiap2 petang cam main softball pon ramai laki yang main....
so, aku dah bese sangat kawan ngan dak laki....n aku anggap dorang cam kawan perempuan aku yang lain...tak de beza langsung.....
sume kawan aku.......

cume bile dah besar kena control la pergaulan ngan dak2 laki especially bile aku dah masuk usrah ni.....InsyaAllah aku akan cuba.........walaupun sikit aku akan cuba ubah.....
tu la antara perangai tuan punye blog ni.........perangai yang ntah pape yang lain ade agi cume ni la perangai yang aku kena explain kat korang aku supaya korang memahami diri aku ni....
n for my classmate mende ni korang tak payah la mention kat kelas ek...juz faham2 sndiri perangai aku ni....
k la....nak chow dulu.....wassalam

p/s: muka aku ni senang jadik colour merah bila orang usik aku....so korang jangan wat2 pelik lau muka aku merah bile korang usik aku k....




23 comments:

  1. meroh nerang muka maren...

    plik gok...tp comel..

    hahaha...(n_n)

    asma, mai r join aku n nazim

    jogging petang2....

    ReplyDelete
  2. hehehehe.......

    muka aku mmg gitu....lau aku tengah main or malu ke memang jadik merah...

    aku pon tak tau bakpe......

    jogging???hehehe.....tengok la...

    ReplyDelete
  3. baguih kawan aku ni....
    xpe2....kita nak berubah bukan blh on the spot...
    cam manusia...
    mula2 merangkak,berjalan pastu berlari n bertongkat...
    so...kalau nak berubah ke arah kebaikkan pn sama la jugak..
    kena mula dari kecil2-an hinggalah kebesar2an nya jugak...

    aik...ayub...asma hang ajak jog noh...housmate kat sblh x ajak pulak..ish3...
    eh...mu jogg ker? bukan sllu ngan lattop ker ptg2...hehehe...

    p/s: merah bak humaira...hehehe....
    xpolah...at least nanti kami x jumpe ko...
    blh cm ko...
    asal nmpk yg muka merah2 tu...
    mung la tu..keh3...

    ReplyDelete
  4. eh asma mu trasa ke aku kata ke
    mung galok ari tu...

    saja je aku kata gitu..

    sebab aku tgok mung suke sokmo...

    sebab tu aku kabor gitu ke mung..

    relak r...

    kita nak blajor sini 5 tahun kan..

    kije plak sampai bile2 nak saing..

    sakit n sihat kita rasa bersama...

    ReplyDelete
  5. ala, haikal jealous la tu ayub ajak aku tak ajak ko....hehehe....gurau je^_^....

    anyway thanx 4 da advise n fyi, muka aku tak la merah sangat sampai ko bleh nampak aku dari jauh ok...hehe

    p/s: aritu bukan ade orang kate nk berhibernasi ke??? asal tibe2 kuar ni? carik makanan eh??....hehehehe

    ReplyDelete
  6. ala ayub, aku bukan terasa ngan mg la....

    tapi aku boleh rasa aku macam tu...n takut gak korang2 ni rase menyampah ngan aku nanti.....

    ReplyDelete
  7. hehehe...

    relaks r...

    x de nyer nak nyampah2 ni..

    ReplyDelete
  8. bacalah post baru aku asma...

    hehe...

    aku dah x block dah...

    now u can access it anytime..

    ReplyDelete
  9. thanx for da comment...

    wokey ayub...skang jgak aku bukak..hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha...

    k...

    sila bg komen yg membina yer...

    ReplyDelete
  11. asma...

    yg post remove tu jgn salah faham k...

    mujib yg gatal tgan mengomen benda yg

    x betul....

    huhuhu...

    (n_n)

    ReplyDelete
  12. ummm???...mujib wat gapo r??

    its okay ayub....aku faham perangai mujib tu

    budak2 kan kita tegur nanti merajuk...

    hahahaha.....

    ReplyDelete
  13. haha...

    ada byak kemajuan bog mung asma..

    cehhh....

    hahaha...

    siap ada love kembang kecut kat sebelah tu..

    hahaha..

    k2..

    smart2...

    ReplyDelete
  14. amboi.....suke ye......

    nanti aku letak banyak lagi widget......

    hehehe.......

    ReplyDelete
  15. hahaha...

    suke? ada la skit..hehehe

    kalo ltak byak2 nampak semak la...

    kalo la kadar tu ok la...

    hehehe...

    btol x?

    ReplyDelete
  16. kawan2...bacelah post TERBARU SAYA...moga dapat ambil iktibar ^.^

    May Allah BLESS U all...
    Assalamualaikum

    ReplyDelete
  17. aku da bace la.......

    tapi aku tak la tinggal blog terus cam ko...

    still menghendap even exam coz aku ni bukannya boleh duk study jek.....

    May Allah bless u 2 ^_^

    waalaikumussalam

    ReplyDelete
  18. asma,wow,aktif blogging skunk:)

    ReplyDelete
  19. ooo...bru aku taw, AYUB & ASMA ada skandal....marah apih nanti...btw, sama2la jaga batas pergaulan/percakapan dgn shabat2 blainan jantina di dunia realiti mahupun dunia maya...aku pun ada sahabat yg tegur + beri nasihat suruh jaga batas(TQ kpd mereka)...btw kita sama2 join usrah...jd, kebiasaan kita kena korbankanlah...semoga ALLAH bantu kita, bkn senang nk ubah diri yg mmg dah kita sebatikan dari kecik....(kita senasib, cuma ko P, aku L)...hehehe

    ReplyDelete