Monday, March 14, 2011

comeback!!!!!!!!!!

salam sume...........^_^
hehehe....lame dah aku tak wat post baru ni...
ye la sejak akhir2 ni busy sangat.......assignment course tu la....assignment ni la
paling menyesakkan perut aku ni assignment subjek u la.....ish...memang menyerabutkan......

ingat memang malas nak update blog ni
tapi...oleh sebab ade mmber tanye bile nak update blog aku ni....aku pon dengan rasa terharu (sebab ade follower yang setia...ekekekeke) aku pon merajinkan diri mengupdatekan blog kesayangan aku ni..
so, untuk mmber aku tu dipersilakanlah baca post trbaru aku ni ek....special for u...hehehehe
and untuk mmber aku yang tengok blog aku ni tapi tak follow...sila2kanlah jadik follower blog aku ni ek...
kerjasama anda amatlah dihargai ...sekian..terima kasih.hehehe
tapi tak abes lagi ni...atas tu sekian untuk mukaddimah je...ni baru content...hehehehe
k...ape aku nak cakap ek?????pikir sat.........
ha...aku nak cter pasal usrah la.....aritu kitaorang ade usrah
ari sabtu baru2 ni pkul 12 tengahari.......mase tu tak makan lagi.....jadi dengan langkah yang longlai lagi gemalai kitaorang merangkak la pergi umah k.nor kat hospital yang jaraknya 200 km tu...(acah je)..hehehe
seperti biasa yang memang bukan luar biasa kitaorang pon menyental la makanan dulu....



abes makanan baru start usrah...kalau nak tau tulah salah satu tips pelajar cemerlang...hehehehehe
topik kitaorang aritu ialah interaksi Al-Quran..............tapi sebelom tu k.nor ade tanye ape yang kitaorang buat dalam masa 2 minggu lepas....dia tanye sorang2...tapi bile turn aku sampai aku blank weh....tak tau nak cakap ape...last skali k.nor yang kesian tengok aku cam kucing baru mati ni bagi la aku skip ....heehhe...x aci kan aku ni......
tapi, time tu aku btol2 tak tau nak cakap pe.....seyes....tak caye sudah......
k....berbalik kepada topik usrah .....ape itu interaksi Al-Quran.....
interaksi means kita berhubung dengan ALLAH melalui Al-Quran...



tapi adakah kita berinteraksi melalui hati atau kita sekadar membaca Al-Quran tanpa perasaan....
k.nor cakap kalau kita nak betol2 berinteraksi melalui hati kita mestilah meletakkan diri kita dalam sesuatu situasi tu...macam Al-Quran.....kan kita kita tau Al-Quran tu ALLAH turunkan kepada NABI untuk dirinya sendiri dan untuk dismpaikan kepada umatnya...means AL-Quran tu untuk kita jugak...so hayatilah AL-Quran tu sebab AL-Quran tu diturunkan untuk kita..
 anggaplah masa kita baca AL-Quran tu ALLAH sedang berhubung dengan kita sahaja mase tu...
pastu, k.nor ade jugak cter pasal seorang ahli ibadat tu....time tu zaman nabi Musa.....
ahli ibadat tu memang ahli ibadatlah sebab kerja dia beribadat je....sampai lekuk tempat dia sujud ...nak kata la ahli ibadat tu sangat kuat beribadat....
then. satu hari tu ahli ibadat ni jumpa la nabi Musa....dia suruh nabi Musa tanye ALLAH ape tingkat dia di syurga sebab kan kita tau nabi Musa boleh berhubung direct dengan ALLAH ......
nabi Musa pon tanyelah...lepas nabi Musa tnye nabi Musa pon pergilah kat ahli ibadat tu.
tau tak nabi Musa cakap pe.....


kalau ade sape2 yang tau dah tak kisah la...yang penting aku nak cakap jugak
nabi Musa cakap jangankan tingkat berapa...nama kamu pon tak de dalam list penghuni syurga...
ahli ibadat terkejut la...dia pon pikir...kalau dia yang banyak beribadat tu tak masuk dalam list syurga macam mana dengan ahli keluarga dia yang lain yang kurang beribadat tu....
lepas kejadian tu....ade la satu hari nabi Musa pon jmpa la ahli ibadat ni....nabi Musa bagitau la yang nama ahli ibadat tu dah ade dalam list penghuni syurga...tau tak macam mana nama ahli ibadat boleh masuk...yang tau tu senyap ek...sekeh kang...hehehe
jawapannya..jeng3...sebab dia pernah risau nasib orang lain yang tak beribadat tu.....see....senang je ALLAH nak bagi mnde kat kita...yang penting hati mesti IKHLAS.....
tu je la usrah kitorang yang mampu aku taip ni....tak larat ekpon nak taip banyak2...hehehe...lenguh tangan dah ni.....
lepas abes usrah kitaorang pon pergi makan dan balik.......
eh...lupa nak bagitau ...arini k.nor je handle sebab k.azimah on call.....
dan kitaorang dapat tau k.azimah bertunang ari khamis ni.....bestnye...hehehehe
k la....mengantuk sudah....sekian untuk hari ini la ye....salam

p/s: bestnyer k.azimah nak bertunang...aku ni jangankan bertunang...calon tak de ag.....hehehe....gatal la plak aku ni....k...pada sesiapa nak isik borang untuk pinang saya (sopan la plak..ahaha) boleh gitau kat ulasan ye....hahaha...acah je